вторник, 27 септември 2016 г.

Млади таланти от осем държави ще пеят на търновска сцена

Снимка: Община Велико Търново
Млади таланти от осем държави ще пеят на великотърновска сцена. Над 80 изпълнители на възраст от 5 до 25 години пристигат в старопрестолния град от цяла България, Италия, Малта, Русия, Румъния, Молдова, Сърбия и Унгария. Те ще се включат в четиринадесетото издание на международния конкурс „Сребърна Янтра”, който се провежда под патронажа на кмета Даниел Панов.
Надпреварата ще протече на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” от 30 септември до 2 октомври. Входът за зрители е свободен. Председател на професионалното оценяващо жури ще е доц. Алис Боварян, стана ясно по време на днешната пресконференция, дадена от директора на конкурса Румяна Начева и заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев.
Откриването ще бъде на 2 октомври от 18,30 ч., пред сградата на МДТ „Константин Кисимов”. Сред специалните гости ще бъде Лидия Исак от Молдова, която е лауреат на „Сребърна Янтра” и участва в Евровизия ‘2016.
МК „Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Със съдействието на кмета Даниел Панов подарък за всички участници и гости на музикалния форум ще бъде аудио-визуалният спекталъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”, който ще бъде излъчен на 30 септември от 22,30 ч.

В различните издания на „Сребърна Янтра” са участвали изгряващата българска звезда Християна Лоизу, която блесна в оперния фестивал „Сцена на вековете” с ролята си на Мария-Магдалена в рок-операта „Исус Христос суперзвезда”, Винченцо Кантиело /Италия/ - победител в Детската Евровизия ‘2014  и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново