вторник, 27 септември 2016 г.

Във Велико Търново октомври става месец на спорта

Във Велико Търново октомври ще бъде месец на спорта. Това ще се случи  благодарение на традиционната есенна кампания „Движи се и победи”, която се организира от Общината, туристическо дружество „Трапезица 1902”, Младежкият дом и Районната здравна инспекция. Още за тази събота е насрочен голям общоградски поход до крайградската паркова зона „Ксилифор”, където ще проведе голям спортен празник.
Много игри и състезания ще зарадват всички, които са решили да прекарат съботния ден сред природата. Децата и по-големите ученици ще премерят сили в щафетни игри по пазене на равновесие, скачане с чували, ориентиране, стрелба с лък и др. Подготвени са също надпревари по планинско колоездене, плажен волейбол, бадминтон, шахмат, риболов, лъвски скок и др.
Кампанията „Движи се и победи” продължава на 8 и 15 октомври с туристически походи от Велико Търново до Арбанаси и Преображенския манастир. Голямата награда за участниците в есенния дял ще е велосипед, предвидени са редица поощрения за най-активните любители на спорта.
Заместник-кметът на старата столица проф. Георги Камарашев призова великотърновци да се включват в спортните празници. Председателят на ТД „Трапезица” Георги Димитров благодари на Община Велико Търново за активната подкрепа и съдействие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново