понеделник, 26 септември 2016 г.

Партиите във Велико Търново се разбраха за секционните избирателни комисии

Снимка: Община Велико Търново
Партиите във Велико Търново се разбраха за съставите на секционните избирателни комисии, които ще бъдат сформирани във връзка с произвеждането на 6 ноември на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, както и на национален референдум. Общо 149 ще бъдат СИК-овете на територията на общината. Заради задължителното гласуване се разкриват девет нови секции – те ще бъдат разположени в детските градини „Ивайло” и „Слънчев дом”, в основните училища „Бачо Киро” и „Петко Р. Славейков”, в Средно училище „Вела Благоева” и в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”.
75 922 е броят на избирателите по списъците за обявяване, които имат право на глас на изборите за президент и вицепрезидент на Република България, които ще се състоят на 6 ноември. 75 920 пък са правоимащите да упражнят своя вот в насрочения за същата дата национален референдум.
Консултациите за образуването на СИК-ове се проведоха днес и бяха ръководени от главния секретар на Общината Мина Илиева, както гласи заповедта на кмета Даниел Панов. Разговорите между парламентарно представените политически сили и коалиции преминаха при конструктивен диалог, постигнат бе консенсус по всички въпроси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново