сряда, 15 февруари 2017 г.

Мият Велико Търново в навечерието на пролетта

Снимка и информация: Община В. Търново
Велико Търново ще бъде старателно измито в навечерието на пролетта. Целта е премахване на прахоляка и остатъците от инертните материали, които бяха разпръснати по улиците по време на януарските и февруарски снеговалежи. Миенето ще започне от централните улици на старопрестолния град и по график ще обхване и кварталните отсечки.
Цялата дейност трябва да приключи в рамките на месец, тъй като на 22 март Старата столица ще отбележи своя градски празник, посветен на славната победа на цар Иван Асен II над епирския деспот Теодор Комнин при Клокотница.
Подготовката на великотърновските улици за измиването им вече започна. Над 40 служители на общинското предприятие „Зелени системи” ръчно почистват остатъците от инертните материали, разпръснати по време на януарските и февруарски снеговалежи. По уличната мрежа работи и автоматизираната машина за метене.

Служителите са разпределени в екипи и по райони. Почистването започна по централните улици на старопрестолния град и ще продължи по основните отсечки във всеки квартал. Районите ще бъдат обходени няколко пъти заради по-големите количества инертни материали в сравнение със зимните месеци на миналата година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново