сряда, 15 февруари 2017 г.

Велико Търново стана художествена столица на любовта и виното

До края на месеца Велико Търново ще е художествена столица на любовта и виното. 110 творци от четири държави са изложили своите 180 интерпретации по темата. Експозицията „Арт Розалиада 2017” се провежда под патронажа на кмета на старопрестолния град Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” проф. Христо Бонджолов.
Подбраната компилация от графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации и мултимедия е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Показани са и 22 скулптури от метал, камък, духано стъкло и синтетични форми.

Изложбата бе открита във вечерните часове на 14 февруари при особено голям интерес. Стотици бяха почитателите на изкуството, пожелали да се докоснат до посветените на виното и любовта творби. Авторите и гостите бяха поздравени от директора на общинската дирекция „Култура и туризъм” Нелина Църова. По традиция Община Велико Търново присъди награди за творчество.
В „Арт Розалиада” участват произведения на студенти и преподаватели от Великотърновския университет, Националната художествена академия, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Нов български университет, Шуменски университет. Представени са също ВСУ „Любен Каравелов” и Лесотехническият университет. Свои творби представят и 22-а автори Университета в Прищина /Сърбия/, както и техни колеги от Нишкия университет, Испания и Македония.

Снимки и информация: Община В. Търново


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново