вторник, 18 април 2017 г.

Италианският културен институт обяви фотоконкурс по изложба във Велико Търново

Снимка и информация: Община В. Търново
Италианският културен институт обяви фотоконкурс по изложба, подредена във Велико Търново. Инициативата „Разкажи една различна история”, която се провежда със съдействието на Общината в Старата столица, продължава до края на месеца и има за цел да провокира таланта и въображението на всеки творец.
Условието за желаещите да участват в конкурса е да посетят изложбата на популярната италианска художничка Анджела Окипинти „Светът на мита и духовността между минало и настояще. Експозицията е на разположение в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Участниците трябва да подредят елементите на избраната от тях скулптура по начин, с който да предложат нов прочит на предметите в експозицията. Авторските композиции трябва да бъдат заснети в средна или висока резолюция, а размерите на всяко изображение трябва да бъдат не по-малки от 5 MB. Всеки участник в конкурса трябва да обясни значението и идеята на своя прочит в кратък текст с дължина не повече от 200 знака. Материалите следва да бъдат изпратени на електронната поща на Италианския културен институт: iicsofia@esteri.it до 1 май.
Победителите ще бъдат обявени на 2 май във Фейсбук страницата и сайта на Института. Първата награда е безплатен онлайн курс по италиански език, а класираните на втора и трета позиция ще получат 50% и 30% отстъпки от цената на обучението.
Изложбата на Анджела Окипинти представя духовната връзка между минало и настояще. Живописта и скулптурите се асоциират по оригинален начин с митологичния свят и загатват как емблематични места по българските земи са били променени от човешкото присъствие.
Авторката е една от най-оригиналните фигури в съвременната италианска живопис. Повече от 90 са самостоятелните й изложби, гостували в музеи и галерии в Европа, Северна и Южна Америка, Азия. Името й присъства в най-големите и авторитетни издания за съвременно изкуство. Редица творби на Анджела Окипинти се намират в многобройни частни колекции, както и в най-големите италиански и международни музеи за съвременно изкуство.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново