понеделник, 26 юни 2017 г.

Велико Търново домакинства национално заседание на Съвета на децата

Снимка и информация: Община В. Търново
Велико Търново домакинства второто национално заседание на Съвета на децата – консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Три дни в Старата българска столица представителите на младите хора обсъждаха актуални въпроси и формираха предложения, които ще отнесат до законодателната и изпълнителната власт.
Темите бяха свързани с гарантиране на гражданските права и отговорности на децата и младите хора, превенцията на насилието и агресията в училище, както и приобщаващото образование. Подписано бе споразумение за сътрудничество между Държавната агенция за закрила на детето и Висшия адвокатски съвет.
По-голям брой центрове за личностно развитие пожелаха от Съвета на децата, за да може всеки да получи подкрепа за своите хобита и интереси. Така ще бъде ограничена и агресията в училище, тъй като младите хора ще влагат енергията си в това, с което им е приятно да се занимават, мотивира се Йоана Захариева, председател на консултативния орган. Съветът на децата планира също бъдещи инициативи за лятната ваканция, продължаване на кампанията „Панаир на професиите”, както и събития под мотото „Деца помагат на деца”, в подкрепа на момчетата и момичетата от резидентните услуги.

Заседанието бе открито в събота от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Във форума участваха също заместник-министрите на труда и социалната политика, както и на културата – Росица Димитрова и Румен Димитров, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, представители на институции и неправителствени организации. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново