понеделник, 14 август 2017 г.

Посланикът на Кралство Белгия изключително впечатлен от Велико Търново и Arbanassi summer music

Снимка и информация -
Община Велико Търново


На втория концерт от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика  Arbanassi summer music присъства Посланикът на Кралство Белгия в Република България Негово Превъзходителство  Франсоа Бонтан.
Посланикът беше със сина си, на частно посещение, но въпреки това е участвал и в работна среща. Негово Превъзходителство предварително се еинформирал за фестивала от платформата на“Европа на фестивалите – фестивалите на Европа“/ EFFE/. Знае, че това е един от 100-те най-добри музикални фестивали в Европа и е особено горд с този факт.
Посланикът е поел ангажимент да предприеме срещи и да проведе разговори за да привлече за спонсори белгийски фирми, които работят в България.
Франсоа Бонтане останал очарован и пленен от музиката в средновековната църква и е настоял от сега да му бъдат запазени билети за концертите през 2018 г.
Посланикът е акредитиран в България от скоро. Разгледал е част от забележителностите на Арбанаси и Велико Търново и е бил очарован и много приятно изненадана и искрено впечатлен от :“ Богатство, което имате“- според собствените му думи.

През втората вечер на Arbanassi summer music e звучала музика на Йохан Себастиан Бах. За първи път в програмата на фестивала е изпълнена барокова музика. Публиката е била два пъти повече от столовете, поставяни са допълнителни места и в галерията на църквата.Сред публиката е  имало слушатели и зрители от 9 държави.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново