понеделник, 6 ноември 2017 г.

Овладян е пожарът във великотърновски месокомбинат

Снимката е илюстративна. Източник: mvr.bg
Информация: Община Велико Търново
Овлядан е пожарът, пламнал по-рано тази вечер във великотърновския месокомбинат на фирма „Елит мес”. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов изказа благодарности на огнеборците за бързата и адекватна реакция по потушаването на огнената стихията.

Ангажирани са общо дванадесет екипа – десет от великотърновската Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и два от Габрово.

„Благодаря на всички служители на двете регионални дирекции за своевременната реакция и действия при овладяването и гасенето на пожара. Поддържаме постоянен контакт с главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. При нужда ще бъдат ангажирани и още екипи”, коментира Даниел Панов. Кметът благодари и на всички служители на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, които също помагат за справяне с огнената стихията.

Във връзка с пожара Даниел Панов изиска периодично замерване на нивата на фини прахови частици в района на огнището. Изследвания ще бъдат извършвани на всеки два часа. Първите проби сочат, че няма завишаване на нивата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново