понеделник, 6 ноември 2017 г.

Предлагат във всеки автобус да има видеонаблюдение

Тази седмица официално ще внесем в "Автомобилна администрация" предложението да има видеорегистратор във всеки автобус. Ако е необходимо, ще го внесем и в Народното събрание. Това заяви Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Тодоров посочи, че от една година има такова видеонаблюдение при "Спешна помощ" в София. За половин година намаляха с 40-50% нарушенията, които правят шофьорите на линейки, заяви председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи пред Нова телевизия.

По думите на Тодоров записите от такива регистратори ще представляват доказателство пред съда в случай на инцицент.

Според председателя на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи един видеорегистратор струва между 100 и 200 лева. Големината на картата пък позволява запис от 6,8 дори 10 часа т.е. няма курс в България, който да не бъде записан изцяло. Освен това има регистратори, които могат да записват и какво се случва в самия автобус.

Ако при катастрофата на автобуса на АМ „Тракия” до Ямбол имаше регистратор, сега нямаше да има чудене дали шофьорът е бил преуморен, дали е имало нерегламентирана смяна на шофьори, дали е имало засичане, убеден е Тодоров.

Засега по случая с преобърнатия автобус няма нови данни от разследването, каза говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Тя изрази подкрепа за въвеждането на видеорегистратори.

Източник: Expert.bg
Снимки: https://www.facebook.com/PPADVT

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново