вторник, 21 ноември 2017 г.

С детски концерт Велико Търново отбеляза Деня на християнското семейство

Снимкаи и информация: Община В. Търново
С детски концерт Велико Търново отбеляза празника Въведение Богородично – Ден на християнското семейство. Малчуганите от детските градини „Райна Княгиня“, „Ален мак“, от Неделното училище към храма „Свети Николай“, както и танцьорите от Ансамбъл „Българче“ зарадваха стотици великотърновци с чудесните си изпълнения.
Кметът на Старата столица Даниел Панов поздрави децата, техните родители и близки, както и всички гости в залата на общината. Той припомни, че в Деня на християнското семейство Божията майка за първи път е прекрачила прага на църквата.

„Нека възпитаваме децата на Велико Търново и България в духа на изконните християнски ценности, нека ходим заедно с тях по-често на църква, нека ги учим да се кръстят и да отправят молитва. Всичко това е неизменна част от нашата българска идентичност. Нека възпитаваме бъдещите поколения в дух на родолюбие към България и Старата столица, нека ги учим да пазят традициите и обичаите“, обърна се към стотиците великотърновци Даниел Панов.

Празникът бе организиран от Община Велико Търново и Великотърновска света митрополия. Приветствие към всички присъстващи отправи и отец Славчо. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново