вторник, 21 ноември 2017 г.

Догодина обновяват поне още 15 км от пътя Русе - Бяла

През 2018 г. ще бъдат рехабилитирани още поне 15 км от първокласния път Русе – Бяла. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението си в Русе, съобщиха от пресцентъра на ръководеното от него ведомство.



Там Нанков проведе работна среща с кмета на града Пламен Стоилов и народни представители от региона. Пред медии в града министърът коментира, че физическото изпълнение на извършващия се в момента ремонт на близо 10-километровия участък на Беленския баир от пътя Русе – Бяла вече е над 50%. Поради интензивния тежкотоварен трафик по трасето на участъка са положени асфалтобетон и геомембранна мрежа. Остава да бъдат положени износващ слой и маркировка. "Очаква се изпълнението да приключи в рамките на следващите две седмици", посочи Николай Нанков, който по-рано днес инспектира ремонта на пътя. "Предстои Агенция „Пътна инфраструктура“ и кметът на Община Бяла да сключат споразумение за съвместно изграждане на обезопасителни съоръжения на кръговото кръстовище, което е един от най-тежките участъци от гледна точка на безопасност, с висока степен на травматизъм и жертви в страната", каза още министърът.

Той добави, че се предвижда изграждане на насип от инертни материали и осветление. "В рамките на следващите няколко седмици предстои подмяна на защитни съоръжения, мантинели и парапети там", заяви Нанков.

"Взетото през месец септември решение за наддоговаряне с 212 млн. лв. на ресурса по Оперативна програма „Региони в растеж“ позволи да поканим кмета и да сключим договорите за обновяване на сградите от образователната инфраструктура в Община Русе, за да може да стартира реалното им изпълнение", каза още министър Нанков. Той добави, че по тях вече се работи и в рамките на 2018 г. се очаква да има обновени материална база, оборудване, обзавеждане и спортна база в училища и детски градини в града.

"През 2018 г. ще стартира изпълнението на големия воден проект в Община Русе, финансиран с европейски средства, по който ВиК - Русе е бенефициент", обяви Николай Нанков. Той поясни, че около 50 млн. лв. ще бъдат вложени в подобряване на питейно-битовото водоснабдяване, а малко над 30 млн. лв. ще са инвестициите за канализация и пречистване на отпадъчни води.

Източник: БГНЕС
                  Expert.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново