понеделник, 11 декември 2017 г.

Делегация от Велико Търново се срещна с кмета на Охрид Йован Стояноски

Снимка и информация: Община Велико Търново

Делегация от Велико Търново гостува за честванията на празника на Охрид и Деня на Св. Климент Охридски – 8 декември, в рамките на партньорството между двата града. Работното посещение бе организирано по покана на кмета на Охрид Йован Стояноски. Представители на Велико Търново бяха заместник-кметът по хуманитарни дейности Ганчо Карабаджаков, директорът на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ Нелина Църова, експерти от общинската администрация.

Ганчо Карабаджаков поздрави Йован Стояноски от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Подчертана бе вековната свързаност между старопрестолния град и Охрид, както и възможността за разширяване на двустранните контакти и сътрудничество в духа на добросъседство между България и Македония. Кметът на Охрид и председателят на Общинския съвет Живка Ангелоска бяха поканени при първа възможност да посетят Велико Търново.

Делегацията от старопрестолния град участва в официалните прояви за празника. Поднесени бяха цветя пред паметника на Св. Климент Охридски, намиращ се на централния градски площад в Охрид. Великотърновци уважиха откриването на празнична изложба, както и тържествената церемония по връчване на годишните награди на изявени общественици. Другият български град, чиито представители участваха в официалните прояви, бе Пловдив.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново