понеделник, 11 декември 2017 г.

Даниел Панов се срещна с президента на УЕФА

Снимка: БФС
Информация: БСФ/Община В. Търново

Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин, с президента на БФС Борислав Михайлов и спортния министър Красен Кралев. Темите на разговора бяха свързани със сътрудничеството между УЕФА, БФС и местната власт в България.

Обхванати бяха въпроси за подобряването на спортната инфраструктура на детско-юношеските школи в страната и възможностите за подпомагане от футболните организации, прилагането на новата програма на УЕФА за училище футбол и успешното продължаване на програмата „Грасрутс“. В срещата участваха и кметове на други български градове, които също са представители на Националното сдружение на общините.
           
По-рано днес Александър Чеферин се срещна и с премиера на България Бойко Борисов.

Даниел Панов оцени работната дискусия като ползотворна и подчерта, че развитието на футбола в България се случва с общите усилия както на БФС, така също на изпълнителната и местната власт.

„През последните няколко години и най-вече – при управлението на премиера Бойко Борисов, започна така важното обновяване и модернизиране на стадионите и спортните бази в страната. Много е важна подкрепата и на Спортното министерство. Уверен съм, че подобряването на материалните бази за футбол ще продължи още по-активно в най-близко бъдеще. Инвестициите в спорта имат голяма добавена стойност – те насърчават децата и младите хора да живеят здравословно, дават възможност на футболните клубове да се развиват и да постигат успехи на международно ниво. Това е предпоставка в България да гостуват големи европейски отбори, което е още една възможност за популяризиране на страната ни“, коментира Панов. Той благодари на всички кметове, които полагат сериозни усилия за развитието на спортните бази.

Даниел Панов получи плакет от Българския футболен съюз, връчен му от Борислав Михайлов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново