вторник, 30 януари 2018 г.

Синята зона във Велико Търново – с паркинг автомати

Снимка и информация: Kmeta.bg

Синята зона за паркиране във Велико Търново ще стане още по-удобна за жителите и гостите на града. Това съобщава сайтът Кмета.БГ. По европейски модел в Старата столица ще монтират паркинг автомати. Първите три устройства ще заработят до края на март. Закупуването им е заложено в бизнес програмата на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“.
Машините ще бъдат монтирани в центъра на града – край паметника „Майка България“, парк „Марно поле“ и най-големия център за доболнична помощ, намиращ се в бившата първа градска поликлиника. Комисия от кметството и от общинската фирма вече оглеждат подходящите места, където да бъдат монтирани паркинг автоматите.
Синята зона във Велико Търново е сред най-евтините в България, а цените остават непроменени и през настоящата година. Половин час платен престой струва само 50 стотинки, а един час е левче. Цените остават непроменени. Близо 600 са местата за регламентирано паркиране. Заплащането става както със закупуването на талончета, така и чрез SMS, чиято времева валидност може да бъде проверена и в сайта на общината. Предстои увеличаването на синята зона с още 43 места, които ще бъдат обособени в близост до Съдебната палата – по ул. „Мармарлийска“ и до бившето кино „Искра“.
Освен платено паркиране, в широкия център на Велико Търново има и няколко свободни зони за престой. Два големи безплатни паркинга са оформени край бившето тролейбусно обръщало и в района на Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Общият им капацитет е за над 150 автомобила. В центъра на града безплатно се паркира също по улиците „Бачо Киро“, „Възрожденска“, „Цветарска“, половината от ул. „Хаджи Димитър“ и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново